Rovana Plumb, diferență între declarațiile de avere depuse în țară și cele de la Bruxelles

Rovana Plumb va fi audiată de Comisia ENVI a Parlamentului European pentru postul de comisar european pentru Transporturi miercuri, 2 octombrie. Șansele de a fi validată pentru a deveni comisar european scad, în condițiile în care a ieșit la iveală faptul că există suspiciuni la Bruxelles chiar și asupra declarației de avere pe care a depus-o la Parlamentul European, din cauza unor împrumuturi pe care nu le-ar fi declarat.

Comisia pentru afaceri juridice din Parlamentul European a somat-o joi pe Rovana Plumb să clarifice diferențele dintre declarațiile de avere depuse în România și cele depuse la Bruxelles. De asemenea, i-a cerut Rovanei Plumb să traducă declarația depusă în țară și să dea informații suplimentare în legătură cu un împrumut pe care nu l-a prezentat în detaliu. 

În declarațiile de avere pe care le-a făcut publice în România, figurează trei împrumuturi, unul impresionant la o bancă și două făcute la persoane fizice. 

În declarația de avere depusă de Rovana Plumb anul acesta figurează un împrumut de 800 000 de euro la o bancă, scandent în 2030, și despre care presa a scris că ar necesita o rată lunară de aproximativ 3500 de euro, și un împrumut de 800 000 de lei de la o persoană fizică, Elena Loghin.

Același document arată că liderul PSD a donat partidului 800 000 de lei, suma cerută candidaților la europarlamentare drept contribuție de campanie, deci se poate presupune că a avut nevoie de acel împrumut de la Elena Loghin pentru a face donația la PSD. 

Contactată de Digi24.ro, Rovana Plumb a refuzat să spună cine este Elena Loghin care i-a pus la dispoziție 800 000 de lei. Pe același model, în declarația de avere din 2017 figurează un împrumut de 63 000 de lei (bani pe care i-a donat la PSD) de la Ion Neculaescu, om de afaceri din Târgoviște. 

Acesta este patronul unui hotel din capitala județului Dâmbovița, județ în care Rovana Plumb este președinte al organizației PSD și fost parlamentar. La hotelul lui Ion Neculaescu locuiește Rovana Plumb când merge în filială, au declarat pentru Digi24.ro surse din PSD Dâmbovița.